Toyota US Woordfeeskortverhaalbundel 2020: ’n onderhoud met Adellé von Ronge Kotzé

  • 0

LitNet plaas oor ’n tydperk van ’n maand onderhoude met die skrywers wie se verhale vanjaar in die Toyota US Woordfeesbundel opgeneem word. 

Adellé von Ronge Kotzé (foto verskaf)

Adellé von Ronge Kotzé vertel vir Naomi Meyer van haar kortverhaal wat vanjaar in die Toyota US Woordfeesbundel opgeneem word.

Adellé, waaroor handel jou kortverhaal en wat was die inspirasie daarvoor?

“Snip se boer” handel oor Monique Fourie wat besig is met haar finale jaar in veeartsenykunde by Onderstepoort. Sy word na ’n brahmaanplaas in die Vrystaat genooi vir eerstehandse ondervinding en raak met die intrapslag op die plaasboer se seun Roelf verlief. Maar daar is egter twee probleme op die plaas: Naomi en Lallie wat sake moeilik maak.

Dis ’n wipwarit van emosies vir Monique wat stert tussen die bene terugvlug Gauteng toe, seker daarvan dat die kalwerliefde maar net nog ’n grashalm in die wind was. Maar was dit?

My inspirasie vir die storie was ’n ware verhaal wat ek so ’n bietjie aangepas het.

Wil jy iets vertel oor die skryfproses daarvan? Het jy die verhaal vooraf beplan of het dit organies ontwikkel? Afronding, redigering?

Die skryfproses was so lekker en maklik. Die karakters het met my gepraat, my laat lag en my bietjie kwaad gemaak ook.

Met die afronding en redigering moes ek teen wil en dank ongelukkig van sekere dele ontslae raak, maar op die ou end was dit tog die moeite werd. Dit was ’n lekker storie om te skryf en my man, Johan, wat nie te lief is vir lees nie (jy weet mos, met die TV saam word alles mos met ’n lepel gevoer), het die storie geproeflees en dit geniet, wat baie vir my beteken het.

Gaan jy vanjaar die Toyota US Woordfees kan bywoon, en indien wel, en as jy reeds tyd gehad het om na die program te kyk, is daar enige items waarna jy op die program uitsien?

Ek sal graag die fees wou bywoon indien my verlof toegestaan word. Ek sal maar moet insit en kyk wat gebeur, en ja, ek het na die program geloer. Die Eendag-skryfkursus wat aangebied word, klink oulik, en die leefstylaanbieding ook, om nie te praat van die boektent nie. Dis mos nou ’n ding wat ek nie kan weerstaan nie.

  • 0

Reageer

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Kommentaar is onderhewig aan moderering.


 

Top