Met my oë

 • 1

Foto: Canva.com

Met my oë

Met my oë sien ek die wêreld so anders, so anders as wat jy dit sien en ervaar. 
Jy sien sonskyn en die potensiaal in elke dag; ek die donker en “wat as ...”

Jy kom vertel my van jou dag, jou uitdagings, jou oplossings, so asof dit die maklikste ding op aarde is. Ek bly stil, sê niks. My dae is ’n stryd vandat ek my oë oopmaak totdat ek weer my kop gaan neerlê en ’n stryd voer met die slaap.

Daar is so baie wat ek wil sê, maar my probeer word bevraagteken met: “Het jy jou pille gedrink vanoggend?”

Met my oë sien ek hoe mense mekaar vernietig, hoe mense lyk as bitsige woorde heen en weer toegesnou word en haat oorneem waar daar eers liefde en omgee was. Met my oë sien ek kinders, verward en oorgelaat aan die godverlate wêreld.

Kan ek deur jou oë kyk en jy deur myne? Dan sal jy kan sien en verstaan dat ek nooit gekies het om so te kyk nie.

As jy maar net kon weet, met my oë sien ek ook die mooi. My mooi is in die stilte van die natuur, die rustigheid van ’n normale hartklop en asemhaling. Om te kan sien sonder angs en vrees, met die wete hierdie wêreld is nie my tuiste nie.   

 • 1

Kommentaar

 • Ronel, dankie dat jy jou woorde, gevoelens en ervarings deel.
  Dis pragtig, rou, diep en raak-geskryf.
  Uit jou hart uit.

 • Reageer

  Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Kommentaar is onderhewig aan moderering.


   

  Top