Jong lesers: Vandag is ek ’n windlawaai deur Philip de Vos

  • 0

Vandag is ek 'n windlawaai
Philip de Vos
Protea Boekhuis
ISBN: 9781485307648

Vandag is ek ’n windlawaai is deur Philip de Vos geskryf en deur Piet Grobler geïllustreer.

Ons het onlangs in die Afrikaans-periode by die skool oor Philip de Vos geleer. Dit was regtig lekker om meer oor hom te leer en kort daarna sy boek te lees. Hierdie boek is ’n digbundel wat ek sal aanbeveel vir kinders van ouderdomme 7–12.

As ’n mens net na die voorblad kyk, sal jy dalk eers dink dit is kinderagtig, maar daar is regtig diepte in. Al die gedigte gaan oor ’n klein seuntjie wat enigiets sal doen om in sy boom te gaan klim en net wil droom. Ek was veral beïndruk deur die gedig “Spesiale dag”, wat sonder twyfel my gunstelinggedig in die boek was. Die titel van die boek kom ook van daardie gedig af. In een van my ander gunstelinggedigte kon ’n mens veral sy verhouding met sy ouers sien (lees, met ander woorde). Hy en Jaco Jacobs skryf baie in dieselfde styl – daar is ’n definitiewe verband tussen hulle boeke en verse. Hierdie boek is ’n goeie boek om net voor slaaptyd te lees – ek dink dit is half waarvoor dit bedoel is. Die boek is gebaseer op Robert Schumann se klavierwerk Kinderszenen (“Kindertonele”) en die dertien verse gaan, soos ek gesê het, oor ’n spesifieke seun se leefwêreld.

As jy nou al volwasse is, sal die manier waarop Philip de Vos die woorde weef, jou laat terugverlang na jou kinderjare.

Ek is nege jaar oud, in graad 4 (standerd 2), en soek altyd nuwe boeke om te lees – ’n mens kan nooit genoeg hê nie. Alhoewel ek deesdae meestal Engelse boeke soos Harry Potter, Wonder, The Secret Seven en The Famous Five lees, het ek hierdie boek verskriklik baie geniet.

Dit is ’n boek hierdie wat ’n mens oor en oor kan lees, maar nooit sal moeg raak daarvoor nie. Ek is mal oor die kleurvolle illustrasies – dit pas regtigwaar by die boek.

Dit is pragtige maar grappige gedigte!

https://www.litnet.co.za/vandag-ek-n-windlawaai-die-storie-agter-die-inskrywing-voorin-die-bundel/

  • 0

Reageer

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Kommentaar is onderhewig aan moderering.


 

Top