Gespierde Afrikaans-voorstel: "Kamerakerk"

 • 4

Foto van die kamera en die kerkgebou: Pexels.com

Ek wil graag ’n nuwe woord wat ek met die inperking begin gebruik het, onder julle aandag bring. Met die uitsending van preke en dienste weens die sluiting van kerkgeboue, het ek na my uitsending begin verwys as "kamerakerk".

Dink julle nie dis ’n beter woord as byvoorbeeld die frase "aanlyn uitsending" nie?

Ek hoop hierdie term kan gevestig word.

Groete, Dawie Ludick

Lees ook:

Gespierde Afrikaans

 • 4

Kommentaar

 • Ek hou van die woord kamerakerk Dit is vir my baie beskrywend van wat kerke doen tydens die huidige pandemie

 • Elmarie van Kampen
  Elmarie van Kampen

  Ek hou ook baie van die nuutskepping. Dit is beskrywend en bondig en ek dink dit sal vinnig deur die deursnee persoon aanvaar en gebruik word. Ek vertrou saam met u dat dit gevestig sal word.

 • Avatar
  Hans Richardt

  Ek dink dit is lui predikante wat "kamerakerk" hou, want bv in Hervormde kerk is houding dat jonger predikante nie kan "swaarkry" in bv karoo nie. Wonder as bv Jesus of appostels gesê het, hul wil nie hul swaarkry verduur nie of ons enige kerk sou gehad het?
  Ek kan nie my pad oopsien om "tiende" te betaal tydens grendelstaat nie.

 • Reageer

  Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Kommentaar is onderhewig aan moderering.


   

  Top